Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Απολέπιση τώρα! Hello summer! Είμαι έτοιμη!!? Part#2



Κορίτσια μου όλα καλα με τα scrubs της αγοράς όμως δεν εχουμε πάντα το budget για να τα παίρνουμε έτσι στραφηκα και στα (DIY) σπιτικά απολεπιστικά με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας είτε με προιόντα απο καταστήματα με βιολογικά προιόντα ή τα φαρμακεία, παντως με χαμηλού κόστους υλικά.
Για να μην πολυλογω θα αρχίσω τις μου συνταγες και θα καταλάβετε:

Scrub με άσπρη ζάχαρη και παρθενο ελαιόλαδο
Μην πείτε ότι δεν τα εχετε σπίτι σας... 
Πάρτε ένα οποιοδήποτε βαζάκι με καπάκι που εχετε στην κουζίνα σας, προσθεστε ζάχαρη σχεδόν μέχρι να γεμίσει και συμπληρωστε με όσο ελαιόλαδο παίρνει το βαζάκι. Ανακατευουμε προσεκτικά ή κλεινουμε το καπακι κ ξεκιναμε το χορό για ανακατευτει από την κίνησή μας, στόχος μας ειναι να απορροφήσουν ολοι οι κόκκοι το λάδι ωστε απλώνοντάς το να γίνει σωστα η απολέπιση κ να μη γδάρει το δερμα. 
Πρόκειται για ένα εντονο πήλιγκ και το συνιστώ δυο φορες την εβδομαδα το πολύ, με το συγκεκριμενο δε χρειαζεται περισσοτερο. 
Αφηνει την αισθηση του λαδιού πανω σας, οποτε αν το κανετε τη μερα πρεπει να χρησιμοποιήσετε το αφρόλουτρό σας αλλιως αν το κανετε χρηση το βραδυ αφήστε το για περισσότερη ενυδατωση κ πλυθειτε το πρωι αν δε σας αρεσει η μυρωδιά του ελαιόλαδου. 
Το μόνο αρνητικό που θα μπορουσα να πω ειναι θα χρειαστείτε πολύ ποσότητα
προιόντος για όλο το σώμα, το καλό ειναι οτι είναι φθηνα κ προσιτά τα υλικά!
(Όπως βλέπετε εγω έχω ενα ιδιαίτερα μεγαλο βαζάκι κ ισα που με φτάνει το πολύ για δυο φορες.)

Tip: χρησιμοποιήστε λίγες σταγόνες απο το αγαπημενο σας αιθέριο έλαιο για να απολαυσετε με όλες σας τις αισθήσεις το πήλιγκ αυτό. Εγω έχω προμηθευτει αιθέρια έλαια από περγαμόντο, πορτοκάλι και λεμόνι και η μύτη μου χοροπηδάει καθε φορα που το χρησιμοποιώ. Ο βαθμός που του βάζω (αφού προσθέσω τα έλαια) είναι 9/10.

SOS : ξεπλύνετε καλα την ντουσίερα μετά τη χρήση για την αποφυγή ατυχημάτων!!!

Scrub με άσπρη ζάχαρη και έλαιο καρύδας
 Πάλι από την αρχή : παίρνουμε βαζάκι με καπάκι κ ζάχαρη, αυτή τη φορα βάζουμε μεχρι τη μέση το έλαιο καρύδας, συμπληρωνουμε με ζάχαρη κ ανακατεύουμε. Επειδή το έλαιο καρύδας έχει την ιδιοτητα να στερεοποιείται ειτε να υγροποιείται ανάλογα με τη θερμοκρασία, καθως θα το ανακατευεται αυτό θα αρχίσει να "λιωνει" οπότε οταν γινει ενα το μειγμα μας βαλτε το στο ψυγείο για μία ωρίτσα να στερεοποιηθεί και πάλι. Γενικά τους καλοκαιρινους μήνες θα το διατηρείτε στο ψυγείο κ θα το βγαζεται μιση ωρίτσα πριν τη χρήση.
Λοιπόν το scrub αυτό είναι φοβερό, κανει καλή απολέπιση κ ενυδατωνει φοβερά το δέρμα και το καλύτερο με πολύ λίγη ποσότητα μπορείς να απολεπίσεις όλο το σώμα (όσα ψηλή κ αν είσαι :)
Μετά τη χρήση αφήνει την αίσθηση λιπαρότητας στο δέρμα οπότε είναι στην κρίση σας αν θα το ξεπλύνετε  είτε θα το αφήσετε να δράσει περισσότερο στο δέρμα σας. Κ πάλι εδω το μονο αρνητικό που βρίσκω είναι το άρωμα. Δε με μου αρέσει το άρωμα του λαδιού όμως επειδή ξερω οτι κανει καλό σε όλο το σώμα το χρησιμοποιώ. Βαθμός 10/10! Λόγω αποτελεσματικότητας!!!

Tip:Μην σκεφτείτε το που θα βρείτε έλαιο καρύδας...υπαρχει ΠΑΝΤΟΥ και μπαίνει παντού καθώς πρόκειται για καταπληκτικό προϊόν!!! Μπαίνει στα μαλλιά για ζωντάνια, ενυδάτωση κ για να μακρύνουν, μπαίνει στο σώμα για ενυδάτωση , μπαίνει στο πρόσωπο για ενυδάτωση, ντεμακιγιάζ, ορό νύχτας, μάσκα προσώπου ή για σκασμένα χείλη και στο τέλος μπαίνει στο ντουλάπι για να το ξαναχρησιμοποιήσεις (χιούμορ), εντάξει με τόσα καλα ας μυρίζει λίγο περίεργα για τα γούστα μου.
Tip:Αντί για ζάχαρη μπορείς να βάλεις αλάτι Ιμαλαίων για να δώσεις λίγο χρωμα στο scrub.
Tip:Επειδή το κόλλημα δε φευγει ευκολα έβαλα στο βαζάκι που θα εφτιαχνα το πηλιγκ λίγο από το Bomb Cosmetics Cranberry & Lime Shower Scrub το ξεπλυνα και εβαλα μεσα το νεο προιόν ετσι καταφερα τελειο scrub με φοβερη μυρωδιά κ όλα καλα!


Τελευταία συνταγή σπιτιού scrub που εμπιστεύομαι ειναι

Scrub με ζάχαρη, καφέ, αμυγδαλέλαιο κ λάδι Καρύδας

Σε ένα μπολ βάζουμε 4 κουταλιές  ζάχαρη, 4 κουτάλες Νές καφε , 3 κουταλίες αμυγδαλέλαιο κ μία κουταλιά λάδι Καρύδας. Ανακατεύουμε καλά κ το χρησιμοποιούμε. Έντονο πήλιγκ που το χρησιμοποιούμε κ για να διώξουμε την κυτταρίτιδα. Καθαρίζει, απολεπίζει, κυτταρίτιδα bye bye κ άρωμα καφέ! Αν σας αρέσει ο καφές κ πιο πολύ η μυρωδιά του τότε θα το λατρέψετε! Το αμυγδαλέλαιο είναι το ίδιο καταπληκτικό με το λάδι Καρύδας, χρησιμοποιώ όμως κ τα δυο για να πετυχω καλύτερη υφή στο scrub.
Βαθμός 10/10 με τόνο!!! Λατρεύω τον καφέ!!!

Tip: για πιο έντονο άρωμα καφε προσθέστε μια κουταλιά ελληνικό καφε!


Ευχαριστώ πολύ που με διαβάσατε!!! Τα λεμε σύντομα, Νασουλίτσα!!!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου